Miljoenen nota 2009: Einde van de psychiatrie…

De website van de NOS meldt het volgende

Klink gaat 119 miljoen op de geestelijke gezondheidszorg korten.

Dit is het einde van de psychiatrie in ons land! Bij alle bezuinigingsronden in de zorg heeft de psychiatrie al vele klappen moeten opvangen. Elk jaar is er een kaasschaaf over heen gegaan… nu dit! We zitten al op de korst… Tijd voor protest!
Hier is het formulier voor contact met de minister.

7 thoughts on “Miljoenen nota 2009: Einde van de psychiatrie…

 1. Pingback: NUjij.nl/Algemeen
 2. Dit is juist hartstikke goed, financieel maar ook voor het welzijn van mensen.

  Wist je dat er een depressie en ADHD epidemie is, en dat de psychiatrische behandelingen meer kwaad dan goed doen? Ik zal een voorbeeld geven.

  Psychiatrische behandeling vermindert de kans op herstel bij de diagnose schizofrenie. Je hebt meer kans op herstel door helemaal geen behandeling te krijgen als je een ernstige psychose hebt, maar met Soteria psychotherapie heb je 90% kans op herstel zonder medicijnen:

  http://www.moshersoteria.com/soteri.htm

  Psychiaters richten immens veel schade aan voor onze samenleving, ook financieel. Buiten de kosten voor medicijnen en psychiatrische behandeling voor de rest van iemands leven, terwijl 90% van de mensen wetenschappelijk gezien met Soteria psychotherapie had kunnen herstellen zonder medicijnen en zonder verdere behandeling, zijn er ook de kosten voor sociale zorg. Bijvoorbeeld een levenslange uitkering á netto 800-900 euro per maand, en daarnaast heb je in Nederland bijvoorbeeld nog PGB dat kan oplopen tot netto 4000-5000 euro per maand. Het gaat om een immens grote financiële schade die de psychiatrie veroorzaakt met de ‘chronisch ziekmakende behandeling’ die ze mensen geven, en dat is ook waarom overheden van over de gehele wereld er nu vanaf willen.

  En door deze korting zal er hopelijk gekeken worden naar de goedkopere en meer effectieve behandelmethoden, zoals Soteria. Die leveren geen honderden miljoenen op voor de psychiatrie (en farma), maar het kan mensen echt beter maken en is veel beter voor (de veiligheid van) onze samenleving.

  Psychiatrie is een valse wetenschap, het wordt tijd dat het verdwijnt en wordt vervangen door eerlijke oplossingen.

  Psychotherapie is wetenschappelijk gezien het meest effectief voor de meest complexe psychische problemen:

  http://afp.google.com/article/ALeqM5idJtabQYbwdz0gv1koOaXPr3qGRQ

 3. Pingback: Niburu • Toon onderwerp - Waarheid? De Holocaust is een product van de psychiatrie
 4. @Arjan… ik heb het Soteria artikel gelezen.

  Een paar punten van kritiek op je rectie:
  Het Soteria project wat je beschrijft gaat ALLEEN over schizofrenie, bij patiënten tussen 18 en 30 jaar die niet in een relatie zijn. Realiseer je je wel dat dit een hele kleine selectie van het totale psychiatrische aanbod is?

  Je gebruikt conclusies van het Soteria onderzoek naar ziektebeeld schizofrenie om te verkopen dat de behandeling van alle psychiatrische ziekten anders moet en kan.

  Je begint je reactie immers met ADHD en depressie. Deze zijn NIET binnen het Soteria project onderzocht en dus mag je de conclusie uit het onderzoek niet gebruiken voor deze ziektebeelden. Schizofrenie is een andere ziekte dan depressie, ADHD, PDDNOS, PTSS, etc. (lees de DSM maar eens op alle ziektebeelden).

  Samenvattend: je gebruikt de verkeerde literatuur om je idee te onderbouwen!

  Graag de volgende keer betere literatuur gebruiken

 5. @arjan: nog een aanvulling vanuit de gezondheidsraad…

  advies van de gezondheidsraad over langdurige psychotherapie:

  – er is wetenschappelijk onderzoek nodig naar de doelmatigheid van langdurige psychotherapie bij chronische recidiverende depressies en bij persoonlijkheidsstoornissen, in het bijzonder de borderline persoonlijkheidsstoornis
  – bij de ontwikkeling van landelijke richtlijnen op basis van werkzaamheidsonderzoek dient aandacht gegeven te worden aan criteria voor het bepalen van de duur en de frequentie van een psychotherapeutische behandeling
  – er dient een monitoringsysteem te worden ontwikkeld en toegepast ter beoordeling van de voortgang, werkzaamheid en kwaliteit van langdurige psychotherapie.
  (bron: http://www.gezondheidsraad.nl/sites/default/files/01@08N.PDF)

 6. Pingback: Zoeken

Geef een reactie