Foutje Klink: patiënt hoeft SEH bezoek niet te betalen…

De soep wordt niet zo heet gegeten als dat hij wordt  opgediend… Foutje van de minister???

Er is geen sprake van dat patiënten die zonder verwijsbrief van de huisarts op de spoedeisende hulp (SEH)  komen, moeten opdraaien voor de kosten. Dat meldt het ministerie van VWS.

Eén dag na Prinsjesdag stuurden de Orde van Medisch Specialisten en ziekenhuisvereniging NVZ persberichten rond, waarin zij het veronderstelde plan van de minister aanvielen. ‘Een slecht plan’, stelde de Orde, dat praktisch niet uitvoerbaar is en bureaucratie in de hand werkt. De NVZ stelde verontwaardigd dat de patiënt niet mag worden gestraft omdat hij niet weet of hij naar de SEH moet of naar een huisartsenpost. 

Een woordvoerder van het ministerie ontkent alle plannen in deze richting. ‘In de begroting signaleren wij dat veel patiënten die zelf naar de SEH gaan, net zo goed door de huisartsenpost geholpen kunnen worden. Dat probleem willen we aanpakken door de samenwerking tussen beide te verbeteren, het bewustzijn van de patiënten te vergroten en vooral door een betere triage aan de poort. We gaan het nog verder uitwerken, maar van financiële prikkels is geen sprake.’

(Lees meer)

One thought on “Foutje Klink: patiënt hoeft SEH bezoek niet te betalen…

Geef een reactie