Aantal dementen verdrievoudigt

Vandaag op is het volgende gepubliceerd: Het aantal gevallen van dementie zal de komende jaren flink toenemen. Rond 2050 lijden wereldwijd meer dan 115 miljoen mensen aan aandoeningen als de ziekte van Alzheimer, drie keer zo veel als nu het geval is. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Londense universiteit King’s College.

De onderzoekers hebben berekend dat volgend jaar ongeveer 35 miljoen mensen aan een vorm van dementie lijden. Dat aantal zal volgens hen elke twintig jaar bijna verdubbelen. Rond 2030 zouden er ongeveer 65,7 miljoen demente mensen zijn en rond 2050 is dat aantal naar verwachting opgelopen tot 115,4 miljoen.

Oorzaak van de scherpe groei is dat mensen steeds ouder worden, waardoor de kans op dementie ook toeneemt. (ANP/AD)

2 thoughts on “Aantal dementen verdrievoudigt

Geef een reactie