Vaccin tegen coke

Gevonden in De Morgen (België)

Een experimenteel vaccin tegen cocaïneverslaving kan gebruikers helpen om van de drug af te raken. Dat zeggen onderzoekers aan de Amerikaanse Yale School of Medicine.

Door het vaccin maakt het lichaam antistoffen voor cocaïne aan. Een hoge concentratie van zulke ‘anti-cokelichaampjes’ doet de werking van de drug teniet voor die voelbaar wordt in de hersenen. Daardoor worden gebruikers niet langer high, en voelen ze niet langer de drang om een lijntje te leggen, beweren de onderzoekers.

Hoopvol
Dr. Thomas Kosten, een van de wetenschappers die aan het project meewerkt, is hoopvol omtrent het vaccin. “Het is de eerste keer dat we een dergelijk middel op mensen uittesten”, zegt hij. “In principe moet deze aanpak voor alle drugs kunnen werken, behalve voor alcohol. Antilichaampjes zijn zeer grote eiwitten: als de cocaïne zich daaraan vasthecht, kan ze niet in het hart of de hersenen terechtkomen.”
Lees hier het volledige artikel.

Geef een reactie