AED’s in kaart gebracht

Het academisch ziekenhuis St Radboud in Nijmegen heeft maandag een website gelanceerd waarop alle automatische externe defibrillatoren (AED’s) in Nederland in kaart worden gebracht.
Volgens het ziekenhuis hebben sommige gemeenten een overzicht van de locaties van AED’s, maar ontbreekt een onafhankelijk totaaloverzicht.
AED’s zijn ontwikkeld om mensen die door een hartstilstand worden getroffen zo snel mogelijk te kunnen defibrilleren. Wie de hulp verleent kan het apparaat zonder medische opleiding hanteren. In de eerste zes minuten na een hartaanval is de kans op overleving het grootst.

Zelf toevoegen
De website aed4.eu laat de afstand, contactgegevens en de route naar de dichtsbijzijnde AED zien. Particulieren en organisaties met een apparaat in huis kunnen de informatie zelf toevoegen aan de website.
”Vooral voor hulpverleners zal het erg handig zijn om in een oogopslag te zien waar de AED’s in hun werkomgeving te vinden zijn.
Ook hartpatiënten en mensen met een verhoogd risico kunnen veel baat hebben bij de website”, aldus de woordvoerster van het Radboudziekenhuis.
Europa
Het ziekenhuis hoopt de website op termijn uit te breiden met informatie uit heel Europa. In Nederland zijn naar schatting ruim 20.000 twintigduizend AED’s in gebruik.

Geef een reactie