NVKP Gefeliciteerd met de kwakzalverprijs 2009!

De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) is door nonsens te verspreiden mede verantwoordelijk voor de lage opkomst bij de eerste landelijke vaccinatie van meisjes tegen het humaan papillomavirus (HPV). Daarom heeft de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) aan die vereniging de Meester Kackadorisprijs 2009 toegekend. De prijs, die genoemd is naar een middeleeuwse kwakzalver en bestaat uit een diploma en trofee, werd door de NVKP overigens niet in ontvangst genomen.

De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) is de ‘winnaar’ van de Meester Kackadorisprijs 2009. De prijs, genoemd naar een middeleeuwse kwakzalver, is bestemd voor een instelling of persoon die de kwakzalverij heeft bevorderd.

De prijs bestaat uit een diploma en een kunstvoorwerp. De winnaar is bekend gemaakt op zaterdag 10 oktober 2009 om 13.30 in de Koepelkerk, Singel 1 in Amsterdam. Er was niemand van de NKVP om de prijs in ontvangst te nemen. Voor een beknopte motivering van de prijs zie de shortlist.

Een speciale vermelding verdient de apothekersorganisatie Mediq die op de tweede plaats is geëindigd.

De shortlist leest u hier.

One thought on “NVKP Gefeliciteerd met de kwakzalverprijs 2009!

  1. Pingback: Tweets that mention MedLog » NVKP Gefeliciteerd met de kwakzalverprijs 2009! -- Topsy.com

Geef een reactie