Nederlanders bang voor griepprik

Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders vindt de prik tegen de Mexicaanse griep gevaarlijker dan de griep zelf. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Dat je vaccinatie niet nodig vindt, is één. Maar dat je denkt dat de prik zelfs gevaarlijker is, dat gaat wel heel ver.

Overigens zou een meerderheid van de bevolking (55%) zich nog altijd laten vaccineren als de overheid dat nodig vindt. Drie procent weet het niet en 44 procent zegt dat hij geen vaccinatie zou halen.

De groep ‘onruststokers’ die wijst op de gevaren van de griepprik, liet de afgelopen weken flink van zich horen. Toch blijkt uit de peiling van De Hond dat het om een relatief kleine groep gaat die hun ideeën aanhangt: 17% zegt dat er ‘terecht wordt gewezen op de gevaren’.

Volgens 41 procent zit er wel wat in de geruchten dat vaccinatie schadelijke gevolgen kan hebben. Eén op de 3 Nederlanders noemt het allemaal onzin.

Hoewel 62% van de Nederlanders vindt dat het gevaar van de Mexicaanse griop wordt overdreven, vindt 63% het toch een goede beslissing dat de overheid een half jaar geleden 34 miljoen vaccins heeft besteld.

Geef een reactie