Glazenhuis 3FM Groningen

Met ingang van vandaag staat bovenaan Medlog geen reclame via Google maar het logo van de 3FM serious request 2009.

De DJ’s in het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen gaan in december aandacht vragen voor malaria. Deze verwoestende ziekte doodt jaarlijks bijna één miljoen mensen, waarvan het overgrote deel kind is en jonger dan 5 jaar. Sterker nog: elke 30 seconden gaat er een kind dood aan malaria.

De impact van malaria wereldwijd
Jaarlijks wordt 247 miljoen maal de diagnose malaria gesteld en dit risico lopen 3.3 miljard mensen in 109 verschillende landen. Complicaties van malaria, zoals ernstige bloedarmoede, zijn verantwoordelijk voor nog eens miljoen dodelijke slachtoffers.

Waarom malaria?
Omdat malaria te behandelen is, omdat malaria te voorkomen is, omdat dus veel teveel mensen jaarlijks slachtoffer van deze ziekte worden, is dit de stille ramp waarvoor 3FM met Serious Request actie voert en geld inzamelt samen met het Rode Kruis

Zesde 3FM Serious Request
3FM zet zich met 3FM Serious Request dit jaar voor de zesde keer, samen met het Rode Kruis, in voor een stille ramp. In 2009 vraagt 3FM Serious Request aandacht voor malaria. Het Rode Kruis speelt wereldwijd een belangrijke rol in het gevecht tegen deze vernietigende ziekte. Sinds 2002 heeft het Rode Kruis 13,5 miljoen muskietennetten gedistribueerd die bescherming bieden aan ruim 17,5 miljoen mensen.

Het Rode Kruis
In de afgelopen 3 jaar heeft het Rode Kruis 289.000 levens kunnen redden van mensen die als gevolg van malaria ziek werden. Om het aantal dodelijke slachtoffers drastisch terug te dringen gaan in 2009 en 2010 honderdduizenden lokale Afrikaanse Rode Kruis vrijwilligers muskietennetten distribueren en voorlichting te geven.

Giro 22744
Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken. Waar ook ter wereld, het Rode Kruis helpt direct. Geld storten kan direct op giro: 22744 onder vermelding van Serious Request.

Voorgaande edities van 3FM Serious Request
In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat. In 2008 brengt de actie in Nederland 5.637.937 euro op voor vluchtelingenhulp. Ruim 10, 6 miljoen Nederlanders volgden in 2008 de actie vanuit Breda via radio, televisie en/of internet.

Bron: 3FM.nl

One thought on “Glazenhuis 3FM Groningen

  1. Pingback: Tweets that mention MedLog » Glazenhuis 3FM Groningen -- Topsy.com

Geef een reactie