Twee is beter dan één

De tweede prik tegen Nieuwe Influenza A versterkt de werking van de eerste prik. U krijgt als het ware een extra boost tegen de griep.

Na de tweede prik bent u:

Langer beschermd: Na 1 prik is het niet zeker dat u het hele griepseizoen beschermd bent. Na de tweede prik bent u het hele griepseizoen zo goed mogelijk beschermd tegen Nieuwe Influenza A. Dat is belangrijk voor het geval er nog een griepgolf komt in januari of februari. Tot nu toe hebben de meeste mensen deze griep namelijk nog niet gehad.
Breder beschermd: Na 1 prik bent u alleen beschermd tegen de virusstam van Nieuwe Influenza A (H1N1). Na 2 prikken bent u ook goed beschermd tegen kleine veranderingen van het virus, oftewel mutaties. Dat is belangrijk omdat een griepvirus met de tijd altijd een klein beetje verandert.

Hoe werken deze prikken?
Ruim een week na de eerste prik verschijnen antistoffen tegen het virus in uw bloed. Deze verdwijnen vervolgens weer langzaam. Na de tweede prik neemt het aantal antistoffen weer toe. Zo’n 10 tot 14 dagen na de tweede prik heeft u een hoog niveau antistoffen in uw bloed dat bij de meeste mensen niet meer verdwijnt tijdens het griepseizoen. Vanaf dat moment bent u optimaal beschermd.

Bron: Grieppandemie.nl

Geef een reactie