Marktwerking: Huisartsen aan het woord

Huisartsen aan het woord
In 2006 is het nieuwe zorgstelsel en daarbij ook de marktwerking in de huisartsenzorg ingevoerd. Minister Klink is van plan de marktwerking hier verder te stimuleren door de invoering van de functionele bekostiging (ketendbc’s) voor een aantal ziektebeelden en prestatiebeloning (bonussen) naar Engels voorbeeld invoeren. Ook streeft de minister naar integratie van huisartsenposten en de spoedeisende eerste hulp van ziekenhuizen. En er zal bezuinigd worden. De SP is een enquête onder huisartsen gestart om van de huisartsen zelf te horen wat zij van al deze veranderingen in de huisartsenzorg vinden, binnen een week hebben al ruim 700 artsen hieraan deelgenomen. De huisartsen onder u hebben we al eerder op de enquête gewezen. Bent u huisarts en wilt u alsnog meedoen aan de enquête van de SP? Ga dan naar www.sp.nl/zorg/huisartsenenquete. Kent u huisartsen die mogelijk mee wille! n doen, wilt u dit berichtje dan doorsturen?

Geef een reactie