Wat doe je met teveel vaccins?

Onder meer Frankrijk, Nederland en Duitsland verkopen een deel van de te veel bestelde vaccins tegen het griepvirus H1N1 door aan het buitenland. De piek van de Mexicaanse griep lijkt voorbij.
Terwijl andere landen, met als Frankrijk en Nederland, hun vaccins doorverkopen, gaf België 1,2 miljoen vaccins tegen het griepvirus H1N1 aan de WHO. De Belgische gift aan de Wereldgezondheidsorganisatie vertegenwoordigt 10 procent van het totale aantal vaccins dat de overheid heeft aangekocht om de Mexicaanse griep te voorkomen. België zal een deel van zijn voorraad bewaren als een strategische stock voor het geval de griepgolf opnieuw zou uitbreken.

Qatar heeft al 300.000 dosissen gekocht van Frankrijk en er lopen onderhandelingen met Egypte, dat 2 miljoen dosissen wil overkopen. Ook Oekraïne zou geïnteresseerd zijn in het vaccin.

Bron

Geef een reactie