Condoom moet in maten komen.

Slecht passende condooms scheuren en knappen niet alleen sneller, ze zorgen ook voor minder seksueel genot bij mannen en vrouwen. Richard Crosby et al. van The Kinsey Institute for Research in Sex, Gender, and Reproduction wijzen hier op in Sexually Transmitted Infections (2010;86:36-8).

Crosby en collega’s namen vragenlijsten af over ervaringen met condooms bij 440 volwassen mannen, die in de laatste 3 maanden condooms gebruikten bij peniel-vaginale geslachtsgemeenschap.

44,7% van de mannen zei te grote of te kleine condooms te hebben gebruikt. Deze mannen hadden significant meer risico op scheurende (2,6 keer) en afglijdende (2,7 keer) condooms dan mannen die goed passende condooms gebruikten. Ook bereikten zij en hun vrouwelijke partners moeilijker een orgasme. Niet passende condooms zorgden voor meer irritatie aan de penis en voor erectieverlies. Bovendien deden mannen deze condooms sneller af.

Geef een reactie