Blunder MRI MCH Westeinde

DEN HAAG – De 64-jarige invalide Nico de Rover heeft een uiterst zeldzaam ziekenhuisongeluk beleefd waarbij zijn metalen bed de lucht in vloog en met een noodgang tegen een zwaar magnetisch apparaat knalde.De Hagenaar kwam in het Westeindeziekenhuis van het Haags Medisch Centrum met een lichte beroerte. Twee verpleegkundigen brachten De Rover daarom voor een hersenscan naar de voor metalen voorwerpen gevaarlijke radiologie-afdeling. Toen de verpleegkundigen met De Rover uiteindelijk de mri-kamer inreden, ging alles letterlijk vliegensvlug.

„Mijn bed werd door de enorme magneet van het werkende mri-apparaat opgetild en met een ziedende vaart tegen het apparaat aan gesmeten”, zegt een zichtbaar aangedane De Rover, die over het bed werd geslingerd en met zijn hoofd tegen de bedrand klapte. „Een van de zusters kon net op tijd wegspringen.”

„De deur stond toevallig open”, zegt een woordvoerster van het ziekenhuis. „Maar de verpleegkundige hadden op dat moment nooit naar binnen mogen gaan. Het is onze fout geweest.”

Het ziekenhuisbed plakte nog vijf dagen lang op 50 centimeter hoogte boven de grond tegen de reuzenscanner aan. „Ze hebben tevergeefs met tien man geprobeerd het bed los te krijgen”, vertelt De Rover.

(bron: Telegraaf)

Geef een reactie