Principe akkoord CAO huisartsenzorg

Vakbonden en werkgeversorganisaties hebben een principeakkoord bereikt voor de nieuwe CAO Huisartsenzorg. Behoud van de koopkracht en een betere positie voor gediplomeerde triage-assistenten in de avond-, nacht- en weekeinddiensten vormen de hoofdpunten. De cao loopt van 1 april 2010 tot 1 april 2011.

Behoud koopkracht
Voor het behoud van koopkracht is een verhoging van de eindejaarsuitkering met 1,25 procent afgesproken. Hiermee komt de eindejaarsuitkering structureel op 4,5 procent.

Triage-assistenten
Triage-assistenten die het door de VHN ingevoerde diploma triage-behalen of behaald hebben, krijgen met ingang van 1 april 2010 een toelage van 2 procent. Twee jaar na het behalen van het diploma en bij goed functioneren als triage-assistent volgt nog eens 2 procent.

[Lees meer]

One thought on “Principe akkoord CAO huisartsenzorg

Geef een reactie