Tip: Flipboard voor iPad

Als je zoals ik een nieuwsjunk bent en je bent een gelukkige met een iPad dan is Flipboard een absolute must.
flipboard maakt het volgen van je twitter en Facebook een fijne beleving. Je tweets en die van iedereen die je volgt worden in een tijdschriftachtige omgeving gepresenteerd. Het leuke is dat je niet alleen de 140 letterige berichtjes krijgt maar als iemand een kinkje heeft naar een pagina met meer tekst dan krijg je ook deze te zien.

Instalatie is eenvoudig, gewoon via de AppStore. Eenmaal opgestart is het je Facebook en twitter info opgeven en je bent klaar om te gaan… Maar mocht je nu echt een persoon of krant hebben die je volgt voeg deze dan doe via het blokje met het plusteken (laatste vierkantje in het hoofdscherm). Vul dan in het zoekblokje de naam in van de gevolgen tweets en je krijgt de tweets en bijbehorende site netjes in “tijdschriftformaat” aangeboden.

Voorbeeld:
Zelf volg ik graag Medicalfacts. Dus in het zoekbalkje medicalfacts ingevuld en zoeken. Eerste optie is Medicalfacts en na deze aangeraakt tehebben heb ik nu mijn eigen Medicalfacts nieuwstijdschrift op Flipboard. Mocht je Medlog graag volgen, en ja wie niet… Vul dan eenvoudig medlog in en je volgt .

Geef een reactie