217,5 miljoen euro uitgegeven aan EPD

Het ministerie van VWS heeft van 2002 tot juli 2010 in totaal 217,5 miljoen euro uitgegeven aan de totstandkoming van de landelijke infrastructuur voor gegevensuitwisseling in de zorg. Dat schrijft demissionair minister Ab Klink van VWS in de voortgangsrapportage over de invoering van het EPD.

De uitgaven zijn gegaan naar zaken als audits, adviezen, pilotprojecten, communicatie, IT-ontwikkeling en -beheer, projectmanagement en instellings- en projectsubsidies. Uit de rapportage blijkt dat ongeveer vijfduizend zorgaanbieders voor 1 juli subsidie hebben aangevraagd als tegemoetkoming in de kosten die zij moeten maken om aan te sluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Hiermee is in totaal voor ongeveer 90 procent van de apotheken, 75 procent van de huisartspraktijken en 90 procent van de huisartsenposten subsidie aangevraagd. Per 1 juli is de subsidieregeling LSP beëindigd. (lees meer via Skipper)

Geef een reactie