Mediterraan eten gezonder voor ongeboren kind

Aanstaande moeders die in het begin van de zwangerschap veel groente, fruit, vis en plantaardige olie eten, hebben daarmee een positieve invloed op hun bloeddruk en op de groei van hun ongeboren kind. Dit concludeert Generation R-onderzoeker Sarah Timmermans.
Timmermans concentreerde zich in haar onderzoek op het voedingspatroon van de moeder rond de bevruchting en de eerste weken van de zwangerschap. Zij onderzocht verder de gezondheid van het kind tijdens de zwangerschap. Timmermans: “Zwangere vrouwen zouden in het begin van hun zwangerschap, en bij voorkeur ook in de periode voorafgaand aan de zwangerschap, actief meer informatie moeten krijgen over gezonde voeding en leefstijl. Dat zou een belangrijke bijdrage leveren aan het creëren van optimale omstandigheden voor alle ongeboren kinderen en hun moeders. Dit zou leiden tot minder complicaties in zwangerschappen en een betere gezondheid van de Nederlandse bevolking in de toekomst.”

Geef een reactie