Medische Apps: AO Classification

Als je wel eens op een SEH werkt dan heb je vast wel eens te maken (gehad) met patienten met gebroken benen of armen. Om de brueken te beschrijven zijn er vele classificatie systemen. Eén van de meest gebruikte systemen is de Müller AO classification of long bone fractures.

Deze standaard wordt door alle traumatologen en orthopeden gebruikt en geeft naast een mooie indeling ook een richting voor de behandeling. Om de breuken goed in te delen bestaan er posters voor op de artsen kamers en zakkaartjes. Als aanvulling daarop is er nu de AO Trauma App.

Als je de App opend krijg je de bekende Apple wielen om te draaien tot je de breuk hebt die je zoekt. Dit is voor de doorgewinterde trauma/ortho chirurg vast prima maar als beginnend assistent is dat lastig.

Dus is er optie 2 en dat is gewoon via duidelijke en schematische plaatjes de juiste type vinden. Dit is een zeer handig onderdeel. Mocht je bij het schematische plaatje nog niet zeker zijn van je keuze kan je ook kiezen om een voorbeeld  Röntgen foto te bekijken.

Naast deze opties is er het bekende “Favorieten” knopje om je favoriete breuken op te slaan.

Al met al een App om te downloaden als je in de traumatologische hoek van de SEH werkt.
(Download link)

Alternatieve app is de AO surgery app… review volgt.

Geef een reactie