Geneeskunde 2.0: de tijd is NU!

Op 6 oktober 2007 is er een open brief verschenen op het internet met als doel om artsen meer aan de web 2.0 applicaties te krijgen. Het geeft uitleg hoe, door het gebruiken van web 2.0 applicaties en sociale media, het werk van een arts makkelijker kan.

Ik weet het is een oude brief en bevat oude informatie echter ik ken veel artsen die niet weten hoe web 2.0 werkt en wat allemaal kan. Daarom heb ik besloten het opnieuw te plaatsen. Door het openen van de informatie door WikiLeaks is het NU de tijd om te veranderen van de gesloten instelling die de geneeskunde van oudsher is naar een open gemeenschap.  Alle informatie is openbaar tenzij het de prive sfeer van de individuele patiënt benadeelt.

Een goed voorbeeld is het gebruik van pubmed. Bijna alle artsen die ik ken gebruiken pubmed voor het zoeken naar artikelen over onderwerpen waar zij in geinteresseerd zijn. En elke maand weer opnieuw de zelfde zoek opdracht om te zien of er al iets nieuws is gepubliceerd. Dat kan makkelijker door het gebruik van RSS of email zoals in de open brief wordt uitgelegd.

Most physicians and scientists I know, go back to PubMed from time to time and search for the old terms to see whether there are new additions to the database. If you use the Save Search function, you can get your PubMed updates via e-mail or RSS. You don’t have to search again and again, just sit back and wait for the next letter containing the newest articles in your field.

Medicine2.0 Agenda:

TEDxMaastricht will be held in Theater aan het Vrijthof in Maastricht on April 4th 2011
Op 16 september t/m 18 september 2011 organiseert Stanford Unv. een congres over geneeskunde 2.0

Meer voor de agenda? Reageer hier onder met naam van het event, linkje naar de site en de datum

Geef een reactie