Medische App: EHBO

De medische App EHBO bestaat al weer bijna 2 maand. Waarom dan toch hier beschrijven? Wel het is een zeer duidelijk en medisch goed in elkaar zittende app. De applicatie geeft praktische informatie bij veelvoorkomende kleine ongevallen. Maar er is ook een ‘bel 112’-knop, waarmee je direct in contact komt met de Meldkamer. Mocht je dan niet kunnen vertellen waar je bent gebruik je de GPS knop. deze vertelt waar je staat/zit of ligt. Je positie wordt direct bepaald door middel van GPS.

Naast de huistuin en keuken traumatologie (splinters en schaafwonden) is er ook een zeer adequate uitleg van hoe je moet reanimeren of bij een verstikking de luchtweg vrij krijgt. (en als het fout gaat kom je vanzelf weer bij de bel 112 knop uit…

Nadeel van de App is dat de GPS locatie niet automatisch door gegeven kan worden via twitter, mail of sms/mms aan vrienden, bekenden of je eigen huisarts. Want niet elk trauma behoeft een ambulance, meestal is een bekende om je naar de huisarts te brengen genoeg. Verder zou een knop “Bel mijn huisarts” een prima aanvulling zijn.

Prijs: gratis
iTunes: EHBO

Geef een reactie