Een Belgische studie waarschuwt voor zonverslaving

Een Belgische studie waarschuwt voor zonverslaving. ,,Er bestaat een risico op fysieke afhankelijkheid van zonnen en zonnebankbruinen. Dat blijkt uit een studie van dermatologen van het universitair ziekenhuis van Luik, meldden Belgische media vandaag. “Het is een gewoonte die rond het zestiende à zeventiende jaar wordt begonnen, zoals andere verslavingen als tabak en alcohol”, zegt professor Gerald Piérard. “En we zijn ons ervan bewust dat die gewoonte niet snel afgeleerd kan worden bij degenen die overdrijven, ook al zijn de risico’s op kanker goed bekend.” Zonnen en UV-stralen in het algemeen zorgen voor een gevoel van welbehagen, een plezier dat de hersenen vragen. Net zoals voor roken geldt, is het volgens de professor dus het beste om er nooit mee te beginnen.
Wil je de professor live zien of heb je vragen dan staan hier de colleges en het contact adres.

Geef een reactie