Energie snoepjes en drankjes

Op dit moment is er in de media wederom aandacht voor het fenomeen energiedrankjes en toevoeging van caffeine (en andere producten) aan voeding om de consument het gevoel van meer energie te krijgen/hebben dan ze werkelijk bezitten.

Onderzoekers hebben al tijden geleden laten zien dat het nadelig is voor de gezondheid van mensen. (“Medlog 2008)

Is het een storm in een glas water? Nee dat denk ik niet .  Geregeld zien spoedeisende hulpen in het land jonge mensen (ook kinderen) met onverklaarbare ritme stoornissen. BIj uitvoerig praten blijkt dan geregeld dat het kind enkele blikjes van een (zeer goedkoop) energiedrankje te hebben gedronken. Het is vergelijkbaar met de Breezer rage waarbi,j zeker in het begin, veel kinderen op SEH’s kwamen omdat het een lekker zoet drankje is wat bij de ponnyclub gedronken werd…

Het lijkt mij een goed plan om de energiedrankjes net als alcohol te verkopen aan mensen boven de 18 jaar. Dit zal wel niet gaan gebeuren. Onbegrijpelijk? Maar “als je een probleem niet begrijpt dan kan het maar om twee dingen gaan: geld en seks” dus hier zal het probleem wel zijn:  het financieel gewin van verkoop aan minderjarigen te groot is…

 

One thought on “Energie snoepjes en drankjes

Geef een reactie