Review: Recepten App van de Orde en VWS

Net vol verwachting de nieuwe app van de orde voor medisch specialisten gedownload. In samenwerking met VWS hebben ze een app gemaakt waarmee je eenvoudig alternatieven voor medicijnen kan vinden. Het doel is om eenvoudig een goedkoper alternatief te vinden van het medicijn dat de arts zou willen voorschrijven.

Heel mooi initiatief. Zeker in perioden van stijgende kosten.

Eens dieper naar de app kijken… Eerste scherm is een disclaimer: ze willen nergens verantwoordelijk voor zijn. En de risico van gebruik is voor de gebruiker. Dit klopt juridisch niet helemaal… Maar zie daarvoor deze blog op de digitalezorggids.nl . Eenmaal in de app kan je eenvoudig een medicijn kiezen.. Laten we augmentin 625mg voorschrijven. Nu biedt de app een alternatief aan echter de dosering van 625mg (=500 mg amoxicilline + 125 mg clavulaanzuur) wordt niet gegeven… Wel lagere en hogere doseringen. Foutje? Nee het lijkt structureel… Bij Efexor 37,5mg wordt als alternatief de generische stof in 75 mg aan geboden als alternatief terwijl bij de 75mg Efexor de generische 37,5mg als alternatief gegeven wordt.

Het initiatief blijft goed maar verdient nog wel wat aanscherping en puntjes op de spreekwoordelijke i.

Download link MedicatiePrijs

One thought on “Review: Recepten App van de Orde en VWS

  1. of het nu komt omdat ik een half uur langer met de app heb zitten spelen of omdat het komt omdat er ergens een update is geweest ik zie opeens de juiste doseringen en de bij behorende prijzen… viel misschien toch niet zo goed op… NU is het een PRIMA APP! Must have en mijn advies aan ziekenhuis directies en stafvoorzitters is om deze app te promoten binnen het eigen ziekenhuis!

Geef een reactie