Lactaat monitoring in realtime!

Het bedrijf trainBSX heeft een Kickstarter campagne gelanceerd voor een draagbare lactaat meter. Het idee is dat door te trainen op geleide van je lactaatspiegel je het metabolisme van de spieren van het anaerobe- naar meer aërobe metabolisme schuift. Hierdoor stel je de verzuring uit en kan je beter, sneller, harder en hoger presteren.

 

 

Wat als ik het voor de patiëntenzorg ga gebruiken?

We weten dat patiënten met een ernstige sepsis ook lactaat aanmaken omdat de organen te weinig zuurstof krijgen. Om te bepalen of de behandeling goed gaat wordt op de SEH en ICU regelmatig het lactaat gemeten. Dit gebeurt door het prikken in een slagader. Ik weet niet of het mogelijk is maar als dit apparaat je lactaat meet in realtime dan kan je (mits het werkt in op de SEH/ICU) in realtime je sepsis behandeling bijsturen. Hoe gaaf zou dat zijn!

Geef een reactie