[Vaatpatient] Maak en spel van de looptraining.

Er zijn veel fitness truckers. Naast de (ondertussen in de roddels bijna gestopte) Fuelband heb je de FitBit en nog een aantal. Deze truckers zijn prima om je eigen fitness bij te houden. Maar kan je het ook in de zorg gebruiken?

Je bent cardioloog of vaatchirurg en je wilt graag dat je patiënten gaan lopen en bewegen. Dan kan je een handvol Fitbits of Fuelbands kopen en dan bij elk poli bezoek de teller uitlezen. Als de patiënt een beetje geintereeessed is zal het waarschijnlijk ook wel werken. Maar het kan vast beter. Wat te denken van een FitBit voor al je patiënten die je via een groepstraining aan het sporten wilt krijgen. Er kan nu een spel ontstaan waarbij de patiënten loopafstanden van elkaar (evt. anoniem) zien en als doel hebben om meer te scoren dan de collega patiënt. Deze optie komt er  aan!

Het bedrijf Sense-U heeft een activity traceer voor de heel familie. Maar laat je niet beperken door het idee van familie.. een familie is een groep en daarmee niet anders dan een groep patiënten.

 

Laten we het proberen! Wie gaat als eerste van start?

Geef een reactie