Zorginnovaties en de logge medische wereld.

Uit:’ Activeer uw ZorgPiraten” – @ Meddr.nl

The big wil not beat small anymore it will be the fast beating the slow.” De huidige organisatie in de medische wereld is te groot en te langzaam om ook maar een deuk in een pakje boter te slaan als het gaat om innovatief denken. De medische wereld moet stoppen met denken dat zij de innovatie in de zorg gaan bepalen.

De zorginnovaties gaan komen van buiten of van de ‘piraten’ binnen het systeem. Deze piraten zien regels en protocollen als aanwijzingen en niet als geboden.. Geef deze collega’s ruimte en tijd om zichzelf, maar ook de ideeën te ontwikkelen. Geef ze de mogelijkheid om te falen en moedig ze daarna weer aan om opnieuw te starten. Maar vooral: geef de controle uit handen, oordeel niet en vertrouw deze ZorgPiraten.

Geef een reactie